Belföld

Másfél év letöltendőt kapott a kutyáját halálra kínzó kálmáncsai férfi

Egy év hét hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Barcsi Járásbíróság azt az állatkínzással vádolt 35 éves kálmáncsai férfit, aki vadásszal akarta lelövetni pokoli fájdalmakat átélő hat év körüli kutyáját tavaly szeptemberben.

A keverék kutya ismeretlen körülmények között megsérült, ennek következtében fején nyílt seb keletkezett. Ezt látta a férfi, azonban az állatorvosi ellátásról nem gondoskodott, így gennyes bőrgyulladás, légyálcákkal való fertőződés és vérfertőzés alakult ki a szerencsétlen jószágnál..

A kegyetlen férfi szeptember 22-én az állatot a házához közeli erdős területre vitte, itt egy fához kötötte, majd élelem és víz nélkül sorsára hagyta. Ezt megelőzően egy vadásszal szerette volna a kutyát lelövetni, ő azonban megtagadta a kérés teljesítését. Másnap egy kálmáncsai lakos hallotta meg az eb nyüszítését, és őt kiszabadította.

Az állat ezután a gazdája szomszédjának az udvarára ment, ahonnan a férfi élettársa hazavitte és egy oszlophoz kikötötte. A kutya gazdája észlelte, hogy az eb ismét az udvarán tartózkodik, azonban orvosi ellátásról továbbra sem gondoskodott, Végül pár nappal később a szomszédja értesítette a rendőrséget a szenvedő kutya láttán.
A kiérkező rendőrök a kutyát eloldozták, az állat azonban néhány percen belül elpusztult.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, az állatkínzó azonban a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik