Belföld

Megkérdezték a minisztériumot, Palkovics László miért gondolta meg magát a Fudan Egyetemről, de nem derült ki

Az Atv híradója megkérdezte az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy Palkovics László miért változtatta meg az álláspontját, hiszen két hete még nem szerette volna, hogy a Fudan Egyetem projektje kiemelt kormányzati beruházás legyen. Arra is rákérdeztek, milyen feltételekkel vették fel a kínai hitelt.

A beruházással a világ egyik legjobb egyeteme jön Budapestre, Magyarország regionális tudásközponttá válhat, az intézmény munkahelyteremtő beruházókat, vállalati kutatás-fejlesztési központokat vonzhat hazánkba. A Fudan Egyetem és a Diákváros együtt, egymás mellett fog megépülni, egyszerre szolgálva a magyar fiatalok színvonalas képzését, a felsőoktatás versenyképességének növelését.
​Érthetetlenek és álságosak a baloldali támadások annak fényében, hogy már a Gyurcsány-kormány is célul tűzte ki a kínai hallgatók számának növelését Magyarországon. Ami akkor nekik nem sikerült, az most megvalósulhat, talán ezért tiltakoznak kézzel-lábbal a fiatalok lehetőségeit, a városrész élhetőségét javító beruházások ellen.

– válaszolta erre a minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik