Belföld europoli

Óriási összeget vár idén az EU-tól a kormány

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Arról kell gondoskodnia a 2014-2020-as uniós programok lebonyolításáért felelős magyar hatóságoknak, hogy idén mindenképpen megérkezzen Brüsszelből 2644 milliárd forintnyi átutalás – derül ki a Magyar Közlöny egyik friss kormányhatározatából. Ez brutális összeg, sőt példátlanul magas a 7 éves uniós ciklus történetében – írja a Portfolio.hu.

Eddig a magyar költségvetés megelőlegezte az EU-s pályázatok nyerteseinek az elnyert pénzt, most pedig az történik, hogy az EU-s büdzséből jön a magyar költségvetésbe a pénz.

Van egy táblázat is a megjelent kormányhatározatban, abból kiderül, hogy 1230 milliárd forintnyi kifizetést szeretne folyósítani a kormány a projektgazdák felé.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik