Belföld

„Minden elképzelést felülmúlóan gyűlölöm a baloldalt” – mondta a férfi, aki fenyegette Kálmán Olgát

MTI / Balogh Zoltán
MTI / Balogh Zoltán

„Iszonyatosan, minden elképzelést felülmúlóan gyűlölöm a baloldalt. Nem titkolom, rengeteg politikusnak írtam már mérhetetlenül mocskolódó, gyűlölködő levelet. Kálmán Olga csak az egyik a sok közül. A családban mindenki jobboldali, de messze én gyűlölöm a legjobban őket, köztük Kálmán Olgát is” – mondta V. Gábor a Blikknek.

Az 53 éves V. Gábor az a férfi, aki lefejezéssel, kivégzéssel, és a családja felgyújtásával fenyegette a DK-s politikust.

Kapcsolódó
Megfenyegették Kálmán Olgát, mert kritizálta Orbán járványügyi intézkedéseit
A fenyegetőző szerint Magyarországon védekeznek a legjobban a járvány ellen, és itt halnak meg a legkevesebben koronavírusban.

V. Gábor Győr egyik kertvárosi részén él idős édesanyjával, annak Facebook-profilját használva írja leveleit a politikusoknak. A férfi azt mondta a Blikknek, hogy a DK politikusának azért írt a Facebookon, mert a tudakozó nem tudott neki elérhetőséget adni hozzá.

A baloldal mérhetetlen gyűlölködést folytat ellenünk, jobboldali érzelmű emberek ellen, és ezt nem lehet tovább elviselni, kibírni és elfogadni. Nincs mitől félnem, nem követtem el bűncselekményt, csak a véleményemet írtam le. Talán drasztikusan fogalmaztam, de természetesen soha nem váltottam volna be a fenyegetést. Biztosan nem fogok börtönbe menni Kálmán Olga miatt

– magyarázta a Blikknek az egyébként rokkantnyugdíjas férfi.

A férfihez négy rendőr ment ki, elvitték a számítógépét és két telefont, aztán bevitték kihallgatásra.

Tanultam az esetből, megígértem nekik, többé nem fogok ilyet csinálni, ilyen levelet írni. Hogy bocsánatot kérek-e Kálmán Olgától? Majd ha előbb ő bocsánatot kér Orbán Viktortól a gyalázatos kijelentéseiért

– mondta V. Gábor..

Kálmán Olga örül és hálás azért, hogy a rendőrségnek ilyen gyorsan sikerült azonosítania és elfognia a zaklatóját.

Nagyon rossz és nyomasztó érzés volt olvasni ezeket az üzeneteket, egyáltalán nem voltam nyugodt tőlük. Sok dolgot kibírok, de iszonyatosan felzaklatott, hogy a családom, a gyerekeim életével szórakoznak és a megölésükkel fenyegetnek

– nyilatkozta a Blikknek.

Az ügyben a BRFK az életet, testi épséget, egészséget sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétségével gyanúsítja V. Gábort, aki szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik