Belföld

Családjától kell kölcsönkérnie a Kövér László által milliókra büntetett parlamenti képviselőnek

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője nehéz hónapok elé néz pénzügyileg, miután négy hónapon keresztül csak a minimálbért kapja az országgyűléstől – írja a Blikk.

Az történt ugyanis, hogy életbe lépett a Kövér László által kiszabott, több mint 8,2 millió forintos pénzbírság, amit négy egyenlő részletben vonnak le Tordai fizetéséből. A képviselőt azért szankcionálták, mert márciusban mobiltelefonnal a kezében próbálta szóra bírni Varga Mihály pénzügyminisztert a Parlamentben.

A minimálbér bruttó 167 ezer forint, a számlámra így a négy gyerekem után járó adókedvezménnyel együtt valamivel több, mint 110 ezer forintot utaltak- mondta a lapnak Tordai. Hozzátette: nemrég másik lakásba költözött családjával, amely egy „ideig nem lesz rendesen bebútorozva és bevakolva sem.” Emellett minden halasztható kiadásról lemondanak, és nyaralni sem mennek.

Nézem a számlámat, le fog merülni teljesen a következő hónapokban, a családtól és a barátoktól kell majd kölcsönkérnem-

-tette hozzá.

Kapcsolódó
Mérlegen Kövér szigora: Szél a legtöbbször, Tordai a legtöbbre büntetett képviselő
Összegeztük, kit, hányszor és mennyire büntettek az Országgyűlésben azóta, hogy pénzbírságot lehet kiszabni a képviselőkre. Az igazán súlyos bírságok azonban csak ezután jöhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik