Belföld

Hatalmas a Fudan Egyetem elutasítottsága

Karácsony Gergely / Facebook
Karácsony Gergely / Facebook

A budapestiek döntő többsége nem ért egyet a fővárosban létesítendő kínai egyetem gondolatával – ez derült ki az Opinio Intézet által készített korra, nemre és végzettségre reprezentatív kutatásból, melyet 473 fős mintán végeztek: 18-59 év közötti, okostelefonnal rendelkező budapesti lakosok válaszoltak a kérdésekre – erről a Euronews számolt be.

A férfiak 84, míg a nők 68 százaléka hallott már arról, hogy a kínai Fudan egyetem a magyar fővárosban létesítene kampuszt és

több mint 90 százalékuk ellenzi azt, hogy a felsőoktatási intézmény létesítésére a magyar kormány 500 milliárdos hitelt tervez felvenni Kínától.

A kutatás alapján nincs jelentős eltérés a Fudan megítélésében a válaszadók végzettsége, neme, illetve életkora alapján.

Kapcsolódó

A kutatás eredményeit a főpolgármester is megosztotta a Facebookon:

Egy friss felmérés szerint a budapestiek 90 százaléka nem akarja a kínai egyetemet. A miniszterelnök pedig azt mondta: nem lesz olyan beruházás, amit a budapestiek nem akarnak

– írta Karácsony Gergely.

Azonban, mint fent írtuk, a 90 százalék a hitelfelvétel elutasítására vonatkozott. Igaz, a Kínával kötött megállapodásnak része ez a konstrukció, így más módon nem épülhet meg a Fudan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik