Belföld

Döntött a bíróság: jogszerűen zárták ki a Klubrádió pályázatát

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Fővárosi Törvényszék szerint az NMHH Médiatanácsa minden tekintetben teljesen jogszerűen, a médiatörvény és a pályázati felhívás szövege alapján járva döntött úgy, hogy kizárja a Klubrádió Zrt.-t a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatból – írja a Media1.

Az ítélet szerint súlyos önellentmondásokat tartalmazott a Klubrádió Zrt. rádiós pályázati ajánlata, ráadásul a cég pénzügyi helyzetével kapcsolatos jogsértő állapotra a médiavállalat könyvvizsgálója is figyelmeztetett korábban. A perköltséget a Klubrádiónak kell fizetnie.

Arató András, a Klubrádió Zrt. többségi tulajdonosa a bírósági ítélet kihirdetése közben elhagyta a tárgyalótermet, csak saját munkatársainak hajlandó nyilatkozni az ítéletről.

Rácz Krisztina, a bírói tanács elnöke kiemelte, hogy ha egy cég saját tőkéje negatív, az nem felel meg a törvényes működésnek, de ezt már a Klubrádió könyvvizsgálója is megállapította korábban. A dokumentumok alapján a Klubrádió saját tőkéje több mint 400 milliós mínuszban volt.

A bírónő azt is kifejtette, hogy a Klubrádió a műsortervet tartalmazó formanyomtatványban ellentmondó adatokat adott meg: egyszer 187 percet, egyszer 55 percet jelölt meg a Reggeli gyors című műsor hosszának. A Kovátsműhely című műsornál 5 perc eltérés volt.

A bíróság szerint már 1 perc eltérés is kizáráshoz vezet, hiszen nem állapítható meg a pályázó tényleges szándéka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik