Belföld

Iványi Gábor: Az ATV mögötti vallási érdekkör a kormány politikai bábja

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Erős mondatokkal illette az ATV “mögött álló vallási érdekkört”, azaz a Hit Gyülekezetét Iványi Gábor, lelkész.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője annak apropóján küldött levelet a 24.hu-nak, hogy Kocsis András felkérte, hogy legyen „kezdeményező társa a 21. Század Társaság nevében indított méltó elgondolásának, amellyel emléket akarunk állítani a COVID-19 vírus támadásában elveszített honfitársainknak. Készségesen vállalva a megtisztelő felkérést Oltalom Karitatív Egyesületünk számlaszámát is megnyitottuk, hogy az önkéntes, e célra szánt adományokat fogadhassuk.” Iványi levele ezután vált erősebb hangvételt.

Itt előzményként meg kell említeni, hogy Tamás Gáspár Miklós, filozófus pár napja az ATV bojkottjára szólított fel.

Kapcsolódó
TGM nyílt levélben szólít fel az ATV bojkottjára
A filozófus szerint „megbocsáthatatlan” az, amit a Klubrádióval tettek. A MÚOSZ-elnök szerint már minden rádió egy hullámhosszon van a kormánnyal.

Azért tett így, mert a Klubrádió frekvenciáján megszólaló Spirit FM szintén az ATV-csoporthoz tartozik. Az ATV Zrt. vezérigazgatója és a Spirit FM-et működtető egyesület elnöke, Németh S. Szilárd ugyanakkor arról beszélt, hogy a Spirit FM egy olyan rádió, ahol a hírműsorokban minden politikai oldal, így az ellenzék is komoly megszólalási lehetőséget kap. A vezérigazgató jelezte, tiszteletben tartják mindenki véleményét, de azt javasolják, hogy a rádiót tartalma alapján ítéljék meg.

Iványi Gábor most ezt írta az ügy és a Hit Gyülekezete kapcsán:

Kocsis András barátom a felhívás kibocsátását az ATV-ben jelentette be. Kísérő levelében szükségesnek tartotta azt is megemlíteni, hogy az említett médium értelmiségi bojkottjával nem ért egyet. Erre a szomorú elhatározásra azonban az adott okot, hogy a szóban forgó hírhely mögött ugyanaz a vallási érdekkör áll, amely a kormány politikai bábjaként kész volt a Klubrádió helyét Spirit FM nevű csoportjával elfoglalni. Kocsis András sem ért evvel egyet, sőt szolidáris a Klubrádióval, de a bojkottot sem támogatja. A magam részéről viszont messzemenőkig egyetértek az ATV értelmiségi mellőzésével. Felháborít a Klubrádió elhallgattatásában a kormánnyal érdekből vállalt kollaboráció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik