Belföld

Svájci hotelszámlákat foglaltak le a csengeri „örökösnőnél”

police.hu
police.hu
Az asszony korábban azt állította, Kósa Lajos szállását is ő fizette.

Svájci hotelszámlákat is lefoglaltak a házkutatásnál a csengeri örökösnő lakásán – írja a Blikk, a birtokába került rendőrségi iratok alapján. A lap emlékeztet rá, az asszony a bíróság előtt azt vallotta, Kósa Lajossal többször kiutaztak Svájcba, ahol ő fizette a szállást. A Fidesz politikusa az ATV-ben azt mondta, ez hazugság.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a bűnjelként lefoglalt iratok között két hotelszámlát említ. Az egyiket 2563 svájci frankról (850 ezer forintról), a másikat 4425 svájci frankról (1,5 millió forintról) állították ki.

A csengeri örökösnőként ismert P. Mária (korábbi nevén Sz. Gáborné) bírósági tárgyalásán nem tartotta magát bűnösnek, azt állította, hogy Kósa Lajos aktívan közreműködött az állítólagos hagyaték megszerzésében, többször mentek Svájcba „ügyet intézni”.

A Fidesz politikusa az ATV Híradójának azt mondta, soha nem utazott együtt sehova a vádlottal, aki soha nem fedezte semmiféle költségét. Egy 2016-os svájci útról ugyanakkor nemcsak az asszony, hanem Kósa Lajos is beszélt a tanúvallomásában.

Kapcsolódó
Kósa Lajos svájci bankokba is elment a csengeri „örökösnővel”
Két bankban és egy ügyvédnél is jártak közösen,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik