Belföld

Felfüggesztettet kapott a 23 kecskét halálra kínzó érdi férfi

Getty Images
Getty Images

Tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélte az Érdi Járásbíróság azt az állatkínzással vádolt érdi férfit, aki több mint 130 kecskét és baromfikat tartott Érd-Parkvárosban egy szűk, földbe vájt üregben.

A nem megfelelő állattartás miatt az Érdi Járási Hivatal 2018 augusztusában már kötelezte a vádlottat arra, hogy az állatai gyógykezeléséről, a rágcsáló- és rovarirtásról, az állatok megfelelő regisztrációjáról gondoskodjon, azonban a vádlott ezen kötelezettségének nem tett eleget.

Kapcsolódó
130 kecskét kínoznak évek óta egy érdi pincében
A saját ürülékükben élő állatok teljesen sötétben, vakon élnek, egy lyukon át táplálhatták őket.

A férfi az állatokat hosszú időn keresztül nem gondozta megfelelően, nem biztosította a kecskék és a baromfik számára a fajhoz, nemhez, korhoz igazodó élettani igényeket kiszolgáló életteret, nem alakított ki számukra megfelelő pihenőhelyet. Az üregben, ahol az állatokat tartotta, nem volt világítás, természetes fény nem jutott be, a padozat ürülékkel szennyezett volt, az üregben több napja elpusztult kecske tetemét is megtalálták a hatóság emberei.

A hatósági ellenőrzés után 131 kecskét és 52 baromfit szállítottak el az ingatlanról. Az állatok közül egy hónapon belül 23 kecske elpusztult betegségek miatt.
Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, ellene – a bűncselekmény elkövetését egyébként tagadó – elkövető fellebbezett az ítélet ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik