Belföld

Két és fél kiló kokaint találtak az ápolók a balesetező motorosnál

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a motoros drogfutárral szemben, aki úgy bukott le, hogy tavaly májusban balesetet szenvedett Pécs határában. A férfit a mentők kórházba szállították, ahol a holmijának leltárba vétele során az ápolók két darab, tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt kábítószergyanús tömböt találtak.

A rendőrök a csomagra gyorstesztet alkalmaztak, ami kokainra pozitív jelzést adott. Emellett felmerült a gyanú, hogy a férfi fogyasztotta is a szert. T. Norbert gyódi tartózkodási helyén megtartott kutatás során a rendőrök további 98 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak.

Mivel a lefoglalt kábítószergyanús anyag meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda átvette a nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt, több mint két kilogramm mennyiségű kábítószergyanús anyag kokainnak minősül, amelynek feketepiaci értéke több mint 80 millió forint. A toxikológiai szakvélemény pedig alátámasztotta, hogy a férfi kokaint és amfetamint fogyasztott.

A KR NNI munkatársai azt is megállapították, hogy T. Norbert értékesítés céljából szállította a kokaint a balesete idején, ezért vele szemben a továbbiakban kábítószer-kereskedelem kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik