Belföld

Záporok, zivatarok jönnek este

Csütörtökön az intenzív gomolyfelhő-képződés mellett egyre többfelé várható zápor, zivatar kialakulása, majd az esti óráktól nagyobb számban inkább az ország északkeleti felében kell készülni minderre, írja az MTI az OMSZ alapján.

Az egymást követő zivatargócokból helyenként jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Az éjszaka első felében nagyobb eséllyel inkább csak a Dunától keletre, majd az éjszaka második felében már máshol is kialakulhat ismét zápor, zivatar.

Pénteken a nappali gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, de továbbra is – legkisebb eséllyel a Kisalföldön – többfelé lehetnek záporok, zivatarok.

Estére csökken a csapadékhajlam, és határozottan csökkenni kezd a felhőzet. A szél éjszakára veszít erejéből, de pénteken ismét feltámad, és többfelé kísérik erős lökések az Észak-Dunántúlon már az északnyugati, máshol a délnyugati légmozgást, ami zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18 és 25 fok között változik.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik