Belföld

Egy neonáci, Hitler-tetoválásos férfival készített interjút a Békési Újság

A 16 oldalas Békési Újság úgynevezett Staféta rovatában Petrovszki Attilával készítettek interjút, aki neonáci tetoválásai miatt nem indulhatott el a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen 2013-ban – írja a Magyar Narancs. A portál szerint ebben a rovatban helyi, érdekes, vagy valamiért közérdeklődésre számot tartó, példaként bemutatható emberek szerepelnek, mesélnek életükről, munkájukról, majd adják tovább a stafétát, hogy kinek tegye fel ugyanazt a három kérdést a lap.

Petrovszki, aki civilben cukrász 2011-ben a Blikknek azt mondta, hogy

az összes tetoválásom az önkifejezés eszköze, a személyiségemet tükrözi. A nemzetiszocializmus az az ideológia, amelyben hiszek. A média általában primitív gyűlölködőknek állít be bennünket, ezen szeretnék változtatni, nekem ez egyfajta propaganda.

Petrovszki egy másik korábbi cikk szerint Hitler-portrét, Szálasi-portrét, horogkeresztet és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varratott.

A Magyar Narancs az üggyel kapcsolatban kereste Szegfű Katalint, a Békési Újság főszerkesztőjét.

Utólag tudtam meg, hogy Petrovszkinak mi volt az előélete és mi a világnézete, de fenntartom, hogy a nálunk megjelent interjúban semmi kivetni való nem jelent meg

– mondta Szegfű, majd hozzátette, hogy nem volt céljuk, hogy egy szélsőjobboldali nézeteket valló embert mutassanak be és nem kaptak visszajelzést az ügyben. Megjegyzete azt is, hogy „lehet, hogy a Narancs érzékeny, liberális olvasói minderre másként reagálnak”.

Az interjúból egyébként kiderül, hogy Petrovszki hisz a munka becsületében, és példásan neveli két gyermekét. Egyik kedvenc filmjének pedig a Jud Süsst, a Harmadik Birodalom egyik legfontosabb propagandafilmjét nevezte meg. Furcsa, hogy még itt sem fogott gyanút a Békési Újság, amely az interjúhoz egy olyan képet mellékelt, melyen Petrovszki egy Blood & Honour feliratú pólóban áll.

„A munka tisztelete fontos a számomra”

– Apai és anyai ágon is a nagyszüleim a Békés-környéki tanyavilágból származnak,…

Közzétette: Békési Újság – 2021. április 6., kedd

A 16 oldalas Békési Újság 10 ezer példányban öt település: Békés, Kamut, Murony, Tarhos és Bélmegyer 24 ezer lakosához jut el ingyenesen minden második héten. Az újságot a Családért Alapítvány adja ki. A békési székhelyű Családért Alapítvány Mészáros Lőrinc üzlettársához, Barkász Sándorhoz kötődik – írja a Magyar Narancs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik