Belföld koronavírus

Valakik külföldi számról küldenek sms-t az oltásra váróknak

24.hu
24.hu

Elindult az új időpontfoglaló rendszer, szerdán 70 ezren kaptak sms-t, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljanak maguknak jövő hét hétfőre, keddre vagy szerdára. Azonban egy ismeretlen külföldi, vélhetően egyesült királyságbeli számról érkeznek hasonló tartalmú sms-ek – jelentette be Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Arra kérte az érintetteket, hogy a kontakt megjelenése nélküli, külföldi számról érkezett sms-eket hagyják figyelmen kívül.

A rendőrség vizsgálja az ügyet.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője annyit mondott, hogy a járványügyi adatok kedvezően alakulnak, ez részben annak is köszönhető, hogy folyik az oltás. A héten Pfizert, Modernát és Szputnyikot oltanak a háziorvosok és az oltóponton az orvosok.

A hétvégén nyithatnak a vendéglátóegységek teraszai. A teraszokon ugyan nem lesz kötelező a maszk, de a vendégtérbe belépve azt használni kell, és a pincéreknek kötelező lesz viselni a maszkot – mondta Galgóczi. Arra kért mindenkit, hogy oltassa be magát. A második oltás után az oltóorvos ki fogja kérdezni a beoltottat arról, hogy az első oltásnak voltak-e mellékhatásai, mit érzett utána.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik