Belföld

Életfogytiglant kapott a nagymamáját pincébe elásó bajai gyilkos

police.hu
police.hu

Életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 27 éves bajai férfit, aki tavaly januárban agyonverte a 79 éves nagymamáját Baján.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi 25 év múlva bocsátható szabadlábra leghamarabb feltételesen.  Az elkövető és az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de a vádlott védője három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Hozzátette, a férfi beismerte a bűnösségét és részletesen elmondta, hogy mi történt a gyilkosság napján. Elmondása szerint azért végzett a nagymamájával, mert rászólt, amiért drogozott.

A férfi már 15 éves kora óta rendszeresen kábítószerezett. Több pszichológiai és drogambulanciai kezelésen is részt vett, de egyik sem vezetett eredményre. Idővel a magatartási problémái súlyosodtak, hozzátartozóival agresszíven viselkedett, előfordult, hogy családtagjait megverte. Édesanyját úgy megverte, hogy nyolc napon túli sérüléseket szenvedett, ezért korábban el is ítélte a Bajai Járásbíróság. 

A család a történtek után úgy döntött, hogy a férfit a korábbi nagyszülői házba, nagyanyját pedig annak lányához, a férfi édesanyjához költöztetik.Az agresszív férfi egyedül élt, önálló jövedelme nem volt, ezért családtagjai pénzzel és élelemmel segítették. Tavaly januárban a férfi elment családtagjai bajai házához, ahol öngyilkossági gondolatai miatt idős rokona szorongásgátló, feszültségoldó gyógyszereiből bevett egy marékkal, majd ezekre alkoholt ivott.

Miután a nagyanyja rászólt a viselkedése miatt a férfi ököllel több alkalommal is arcon ütötte,  majd a padlóra zuhant asszony mellkasára térdelve tovább ütötte a fejét. Idős rokona halálát a koponyaalapi töréshez társuló pókhálóhártya alatti vérzés, traumás agyvizenyő, heveny légzési-keringési elégtelenség okozta. Bántalmazásának kezdetétől a haláláig hosszú percek telhettek el.

A férfi a holttestet a pincébe vonszolta, ahol elásta, majd átkutatta a házat és magához vette anyja és nagyanyja mintegy 700 ezer forintját. A közben telefonáló anyjának azt állította, hogy nagyanyja épp a boltban van. Az idős asszony eltűnését másnap jelentette a lánya. A rendőrök még aznap megtalálták a holttestet. Hamarosan a férfit is elfogták, akinek a lakásában megtalálták az elvitt pénzt, valamint több csomag kábítószert.

A férfi mindent részletesen bevallott, és az utolsó szó jogán azt mondta, hogy megbánta, amit tett. A Kecskeméti Törvényszék végül életfogytiglanra ítélte emberölés, kifosztás és kábítószer birtoklása miatt azzal, hogy büntetéséből legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítéletet az ügyészség és a vádlott tudomásul vette, a védő három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik