Belföld

Hiába kérte magát kórházba, a kormányhivatal kapálni küldte Hadházyt

Hadházy Ákos
Hadházy Ákos

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a tavalyi dudálós tüntetések miatt kapott pénzbírságot (a Clark Ádám téren körözve dudaszóval tiltakoztak a kormány járványügyi intézkedései ellen több ízben), ám Szél Bernadettel úgy döntöttek, hogy fizetés helyett inkább közmunkában dolgozzák le a fejenként százezer forintos büntetetést.

Meg is érkezett a kormányhivatal határozata, amely „kertészeti kisegítő (napszámos)” munkakört jelölt ki Hadházy számára, akinek egy szekszárdi iskolában kell majd kertészkednie összesen 228 órát, hetente legalább egyszer.

„A mezőgazdasági munkától sosem féltem, Édesapám szőlőjében elég sokat dolgoztam és azt hiszem, még jól is fog esni. De mélyen felháborít, hogy egészségügyi intézmény közelébe még közmunkásként sem engednek.

Az előírás szerint a hivatalnak a munkahely kijelölésekor figyelembe kellene vennie a szakképesítésem és kifejezetten jeleztem is, hogy állatorvos vagyok, így a végletekig leterhelt kórházakban egészen biztosan tudnék legalább annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló – mégis inkább kapálni küldtek…

– méltatlankodik a Facebookon a képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik