Belföld

Így is láthatja épülő házát, kérje az építésztől a ház ingyenes 3D-s tervrajzát

24.hu
24.hu
Egy átlag magyar nem sokszor épít magának családi házat, lakást, így tervrajzot sem lát mindennap, mégis azok alapján kell életre szóló döntéseket hoznia. Még nem elterjedt, de valójában ingyen is kérheti az építésztől a ház 3D-s látványtervét.

Az építészek eleve 3D-ben készítik el a házak terveit, de 2D-ben, vagyis papír alapon képezik le az építőipar miatt. A 3D-s látványterv viszont nemcsak megmutatja, hogyan fog valójában felépülni és kinézni az otthon, hanem használatával az építkező időt és pénzt is spórolhat. A megrendelő még idejében észreveheti, ha valami mégsem tetszik neki, könnyebb valamit a háromdimenziós tervrajzon módosítani, mint a félkész házban falat bontani.

 

Sok család az állami kedvezmények, így a CSOK és a babaváró hitel miatt vág bele az építkezésbe – nekik is jól jöhet a BIMx – a Graphisoft által fejlesztett, okostelefonra is ingyenesen letölthető program – aminek segítségével az azt használó építész jókora terhet vehet le a család válláról, hiszen megkönnyíti a tervek megértését, illetve lerövidíti a tervezéshez szükséges időt.

Szponzorált tartalom

A 3D-s látványterv bemutató alkalmazás, a BIMx, a magyar központú és a világ 108 országában jelen lévő Graphisoft egyik díjnyertes építészeti szoftvermegoldása. További információk és az alkalmazás letöltése itt. A cikk a Graphisoft támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik