Belföld

Ha még nem kapott oltást, érdemes figyelni a Facebookját

Közösségi csoportokban vadásznak a fiatalok a „lepattanó” oltásokra, és sok helyen be is jön ez a módszer.

A Blikk szólaltatott meg több olyan, a hivatalos oltási értesítővel vakcinához jutott állampolgárt, aki épp jókor volt jó helyen: és az oltóponton hallották, hogy a nap végére bontott csomagok maradtak. Ők a Facebookon hívták be ismerőseiket, barátaikat a gyors oltásra.

A lap szerint egy budapesti rendelőintézetben legalább hatvan gazdátlan oltás maradt az oltópontokon, miután többen nem mentek el a megkapott időpontra. Az egyik nővér bíztatta az ottlévőket, hogy szóljanak az ismerőseiknek, mert a hivatalos rendelési idő után azonnal beolthatják őket. Kiderült, hogy este fél nyolc után már bárkinek adtak oltást, hogy ne kelljen kidobni a felolvasztott vakcinákat.

A Blikk szerint Budajenő és Telki környékén nyílt FB-csoportot alakítottak, hogy így tudják a helyieket értesíteni, ha valahol „lepattanó” vakcina akad. A szervező azt mondta, azért indította el a csoportot, mert a háziorvosoktól igen nehéz naprakész információt kapni. Így jutottak többen oltáshoz anélkül, hogy regisztráltak volna.

A háziorvosok – mint sok más helyen is – nehezen elérhetők, azt itt lakók így egymás között próbálnak infót cserélni

– mondta a Facebook-csoport létrehozója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik