Belföld

Veszélyjelzést adtak ki holnapra

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A hétfőn még az ország nagy részén esős időt okozó mediterrán ciklon észak felé elhagyja térségünket, majd a hét közepén enyhébb, de záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárásra számíthatunk – írja a Kiderül.hu.

Hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulásának veszélye miatt

Somogy, Zala, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A hét első napján a Dunántúl nyugati és középső részein, illetve északon estig tartósan borult, esős marad az idő, máshol viszont gomolyosodni kezd a felhőzet, a nap is kisüthet rövid időre, egy átmeneti délelőtti csapadékszünetet követően pedig záporok alakulhatnak ki, északkeleten és délnyugaton zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél már csak a Nyugat-Dunántúlon lesz élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 7 fok között várható, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghűvösebb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Kedden reggelig még lehetnek felhősebb tájak, és főként a Dunántúlon további gyenge eső is előfordulhat, napközben mindenhol felszakad a felhőzet, és erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több helyen záporral, zivatarral. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 1-7, délután 12-17 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik