Belföld koronavírus

Ellenzék: Orbán Viktor a szülőkre, tanárokra hárítja a felelősséget

Momenum Mozgalom / Facebook
Momenum Mozgalom / Facebook
Az ellenzéki összefogás pártjai szerint azt, neki kell vállalnia. Felszólítják a kormányfőt, vonja vissza az óvodák, iskolák hétfői nyitásáról szóló döntést.

Az ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP,  Párbeszéd) szerint a kormány hétfőtől több százezer óvodást, alsó tagozatos diákot, szülőt és tanítót tesz ki a koronavírus harmadik, egyben legveszélyesebb hullámának. Mindezt úgy, hogy a frissen beoltott pedagógusoknál még nem alakult ki a teljes védettség, a betegek, kórházban ápoltak átlagéletkora csökken, egyre több fiatal kapja el a betegsége, és küzd súlyos tünetekkel.

Mint írták, ha úgy nyitnak az óvodák, iskolák, hogy nem megfelelő a pedagógusok védettsége, nagyobb az esélye a vírus terjedésének, így a szülők is sokkal kitettebbek a fertőzésnek, mert sok esetben még nem kapták meg az oltást.

Felidézték, Maruzsa Zoltán államtitkár szerint az a megoldás, hogy az intézményvezetők engedélyezik a gyerekek távollétét, ha a szülők tartanak attól, hogy gyermekük hazaviszi a vírust.

Ez azonban hazárdjáték, Orbán Viktor a tanárokra és a szülőkre hárítja a felelősséget. A fertőzöttek és a halottak magas száma miatt a kormánynak kellene döntenie az online oktatás teljes körű fenntartásáról.

A hat együttműködő ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy ne játsszon több százezer magyar életével, vonja vissza az óvodák és iskolák hétfői nyitásáról szóló döntését!

Úgy vélik, Orbán Viktor a magának megrendelt közvélemény-kutatások alapján hozza meg járványügyi intézkedéseit, politikai alapon, teltházas focimeccseket kergető álmai alapján dönt. Mint írták, a nyitásról az aktuális járványadatok alapján, azt követően kellene dönteni, ha minden azt kérő pedagógus megkapta már a  második oltást és eltelt a védettség kialakulásához szükséges idő.

Ha már a magyarok munkáját és megélhetését nem tudták megvédeni, legalább az egészségüket ne tegyék kockára!

Kapcsolódó
Ellenzi az iskolák újranyitását a tanárok döntő többsége
A 21 Kutatóközpont és a Pedagógusok Szakszervezete közös kutatásából az is kiderült, hogy a tanárok nemcsak magukat, hanem a diákjaikat is féltik a hétfőn induló jelenléti oktatásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik