Belföld koronavírus

Falus András: Kásler Miklós nem tudja, miről beszél

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
A Széchenyi-díjas immunológus bűnténynek nevezte az onkológiai szűrések leállítását.

Falus András akadémikus a 168.hu oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban élesen bírálta Kásler Miklóst az onkológiai szűrések leállítása miatt. A Széchenyi-díjas immunológus azt mondta, ezzel nem lehet növelni az ellátást az intenzív osztályokon.

Kásler Miklós nem tudja miről beszél.

A professzor azt mondta, ez még annál is nagyobb bűntény, mint amikor ágyakat ürítettek ki a járvány kezdetén.

Az immunológus közölte, ő sem járulna hozzá, hogy a sajtó munkatásai bemenjenek lélegeztetőgép mellé. Falus András azt ugyanakkor nagyon fontosnak tartaná, hogy az újságírók megnézhessék, mi van egy intenzív osztályon, tudósíthassanak róla, mert nagyon gyenge a hivatalos kommunikáció. Szembesíteni kellene az embereket azzal, hogy fiatalok mennek be a covid-osztályokra, és sokszor nem hagyják el az intézményt.

A professzor a tájékoztatás hiányosságai közé sorolta azt is, hogy senki sem mesélte el értelmesen a keleti vakcinák  engedélyezését.

Mint mondta, nagyon fontos lenne, hogy hiteles szakemberek, valódi számokra hivatkozva mondják el, miként működik például a kínai vakcina. Szerinte a hatóságoknak azt is közölniük kellene, a vakcinákat hány embernek adták be, náluk milyen ellenanyag-szint alakult ki. Ezt mindenképpen vizsgálni kellene, „nem igaz, hogy nincsen rá pénz.”

Az akadémikus szerint nem volt oltásellenes a DK kínai vakcina elleni petíciója, volt alapja, csak az időzítése volt rossz. Fiala János felvetésére, hogy az egészségügyi kormányzat a pánik elkerülése miatt nem ad ki információkat, a professzor az mondta, éppen az okozhat pánikot, ha fontos információkat visszatartanak.

Kapcsolódó
Falus András: Most órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve enyhe tünetekkel átestek a betegségen
Az immunológus szerint semmiféle genetikai háttere nincs annak, miért van hazánkban ennyi áldozata a járványnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik