Belföld

Tucatnyi gyerek sérült meg a 37-esen, felfüggesztettet kapott a rovarcsípésre hivatkozó sofőr

police.hu
police.hu

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Szerencsi Járásbíróság azt a 42 éves monorierdei nőt, aki tömegszerencsétlenséget okozott 2019 júniusában a 37-es főútvonalon.

A nő Miskolcról haladt Szerencs felé 80-90 km/h sebességgel a testvérével és gyerekével. Ugyanezen az útvonalon ellentétes irányban közlekedett 80 km/h sebességgel egy szlovák autóbusz, amely kiránduló gyermekeket szállított.

A nő egy rovarcsípés miatt a lábához nyúlt, közben az autót balra kormányozva áttért a menetiránnyal ellentétes sávba, ahonnan egy hirtelen jobbra kormányzással a kavicsos útpadkára hajtott, majd egy újabb balra kormányzás hatására a jármű átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött a gyermekeket szállító busz bal oldalának.

police.hu

A busz sodródni kezdett, előbb az útjelző bójának, majd az útpadka melletti füves területen egy fatuskónak ütközött, végül az oldalára borult. A baleset következtében az autóbusz utasai közül hárman nyolc napon túl gyógyuló csonttörést, további nyolc gyermek pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Az nő által vezetett autó utasainak zúzódásos sérülései keletkeztek.

A bíróság 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte a monorierdei nőt közúti baleset gondatlan okozása miatt. Ennek a végrehajtását azonban 2 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a sofőr büntetlen előéletű. A nő és védője a büntetés enyhítése érdekében tárgyalás tartását kért, ezért a bíróság végzése nem jogerős

Ajánlott videó

Olvasói sztorik