Belföld

Három hónappal meghosszabbították a Covid-osztályon gyilkoló kínai férfi letartóztatását

Továbbra is elmemegfigyelőben marad az a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölési kísérlettel és más bűncselekményekkel gyanúsított 37 éves kínai férfi, aki meggyilkolt egy tanárnőt a Honvédkórház intenzív Covid-osztályán. A Budai Központi Kerületi Bíróság ugyanis három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 37 éves férfi több intenzíven fekvő betegre is rátámadt néhány héttel ezelőtt. Egy ápoló hallotta meg, ahogy egy nő segítségért kiabál. Amikor belépett a kórterembe, akkor azt látta, hogy a kínai férfi az egyik kezével fojtogat egy beteget, a másik kezével pedig a mellkasát üti. A kínai amikor meglátta az ápolót, akkor felkapott egy sebészollót, majd megindult felé.

Az ápoló ekkor kihátrált a folyosóra, majd egy maga elé tartott kukatetővel elhárította a támadást. Ekkor a támadó hirtelen bement a másik kórterembe, majd rátámadt a lélegeztetőgépen lévő tanárnőre. Kitépte a szájából a csöveket, majd a kezében lévő ollóval közel harmincszor fejbe szúrta. A tanárnő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni az életét.

Később kiderült, hogy a támadó szakácsként dolgozik egy budapesti étteremben, de magyarul semmit nem beszél. A Fővárosi Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a kínai férfi letartóztatásának meghosszabbítását. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az indítvánnyal, és három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik