Belföld

Hadházy szólt a rendőrségnek, hogy szerinte vendégeket fogad a turai kastély

Hadházy Ákos / Facebook
Hadházy Ákos / Facebook

Hadházy Ákos szombaton bejelentést tett a rendőrségen, mert szerinte megsértik a járványügyi szabályokat a Tiborcz István tulajdonában lévő turai kastélyszállóban.

Úgy tűnik, Tiborcz luxusszállodájára nem vonatkoznak a szigorú járványvédelmi szabályok sem (azt, hogy Büntető Törvénykönyv nem vonatkozik rá, azt már láttuk korábban). Több jelzést kaptam arról, hogy a turai Botaniq hotel a járvány alatt is üzemel. Leginkább a hétvégi napokon van tele luxusautókkal a szálloda parkolója, amiről többen képeket is küldtek

– írta a független országgyűlési képviselő, amihez képeket is mellékelt a Facebookon.

Hadházy Ákos / Facebook

A képviselő azt írta, hogy ő és kollégája is nagy mozgást tapasztalt ottjártakor, „Tiborcz szállodája minden jel szerint minden további nélkül üzemel” Hadházy szerint. Mint írta, „luxusautók álltak a parkolóban, a személyzeti parkolóban is jócskán voltak autók. Egy hölgy és egy úr pedig éppen akkor, szombat este hétkor érkezett a kapuhoz, a portás egy papírlapból (vendéglista) ellenőrizte a nevet, majd a kastély főbejáratához irányította a vendégeket”.

Hadházy Ákos szerint ezek azt bizonyítják, hogy nem csak üzleti és oktatási célból fogad vendégeket a turai kastélyszálló. A képviselő azt reméli, hogy a rendőrség kideríti, hogy ki szervezett oktatást a turai kastélyba, amire ennyi autóval érkeztek.

Frissítés: A BDPST Group a cikk megjelenése után azt közölte, hogy már az újranyitásra készülnek. „A cégcsoport portfóliójában jelenleg három szálloda található, a BOTANIQ Turai Kastély, a tarcali Andrássy Rezidencia, valamint a belvárosi Alice Hotel. Az újranyitás jegyében mindhárom szállodánál elindult a létesítmények felkészítése, valamint a munkaerő tréningezése” – írták közleményükben. Hozzátették, hogy „maradéktalanul betartva valamennyi érvényes járványügyi jogszabályi előírást, mindhárom hotel csak és kizárólag üzleti céllal érkező vendégeket fogad”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik