Belföld

Szijjártó: Érkezett egy jelzés a Sinopharmtól, hogy egy céggel tudnának megállapodni

Azt a versenyt kell megnyerni, ami a vírus és az oltás között zajlik, akit beoltunk, az nagy valószínűséggel a legrosszabbat el fogja kerülni hiszen 80 százalék fölötti hatékonyságról beszélnek a szakemberek a használható oltóanyagok kapcsán

mondta az Atv Egyenes Beszéd című műsorában Szijjártó Péter külügyminiszter. Elmondta azt is, hogy Magyarországon az OGYÉI és a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakembereinek van meg a joga, a tudása és a felhatalmazása ahhoz, hogy megmondják, melyik oltóanyag használata biztonságos.

Szijjártó elmondta, hogy az orosz és a kínai állami szervekkel tárgyalt politikai oldalról a vakcinabeszerzésről, a megállapodások üzleti részével egy másodpercet sem foglalkozott. A külügyminiszter szerint a kínai Sinopharm részéről érkezett „jelzés”, hogy egy importőr céggel tudnának megállapodni, ezét nem az állam, hanem egy magáncég szerződött velük.

Arra is rákérdeztek a műsorban, hogy pontosan mi az üzlet abban, hogy Magyarországon kínai hitelből, állami pénzből építünk campust a kínai Fudan egyetemnek. Szijjártó erre azt mondta, hogy a Fudan a világ legjobb egyetemei közé tartozik, ezért Magyarország számára jó hír, hogy itt nyitna kampuszt és butaság lenne elszalasztani ezt a lehetőséget, de a megvalósulás még kidolgozás alatt áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik