Belföld

Áramütést szenvedett egy kilenc hónapos kisfiú

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Szerencsi Járási Ügyészség azzal a 24 éves nővel szemben, mert nem figyelt rá és a gyerek belenyúlt a hibás hosszabbítóba.

A nő tavaly augusztusban a kicsi etetéséhez készülődött az édesanyja taktaharkányi családi házban, ezért leültette egy leterített plédre a konyhában, míg ő a közvetlen közelében lévő kanapéra ült. Röviddel ezután észrevette, hogy a gyermek a szemközti falnál elhelyezett szekrényen lévő elektromos hosszabbítóhoz nyúlt, ami nem rendeltetésszerűen működött, mert valaki kiszerelte belőle a kapcsolót, és a két vezetéket szigeteletlenül kötötte össze.

A anya ijedtében felugrott a kanapéról, hogy megfogja a gyermekét, de mire odaért, a kisfiú már belenyúlt a váltókapcsolón lévő nyílásba, és annak következtében megrázta az áram, amitől megijedt, és felsírt. A nő az édesanyja segítségét kérte, értesítették a mentőket, akik kórházba szállították a gyermeket.

A gyermek az áramütés következtében a jobb gyűrűs ujján áramjeggyel járó nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el. A 24 éves nő elmulasztotta a hibás hosszabbító olyan biztonságos helyre helyezését, ahol a gyermek azt nem tudta volna elérni, ezen gondatlansága folytán következett be a baleset.

Az ügyészség próbára bocsátást indítványozott a nővel szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik