Belföld

Egy online felmérés szerint a szülők háromnegyede nem tartja biztonságosnak az iskolák újranyitását

JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért közösség 2021. április 6. és 9. között online felmérést végzett a szülők körében az április 19-ére tervezett óvoda- és iskolanyitással kapcsolatban, írja a szervezet a Facebookon, majd felsorolják az eredményeket:

  • Alig két és fél nap leforgása alatt 85181 válasz érkezett. A rendkívül magas szám is azt mutatja, hogy a szülők körében különösen kiemelt kérdés a jelenlegi járványügyi helyzetben az intézmények újranyitása és az azzal járó kockázatok vállalása.
  • Összességében a szülők 76,3%-a inkább nem tartja biztonságosnak az intézmények újranyitását.
  • A válaszadók 29,4%-a bizonytalan abban, hogy visszaengedi-e a gyermekét az iskolába április 19-én. Mindössze 34,7% jelenti ki, hogy biztosan visszaengedi, 33,5% azonban nem akarja visszaengedni.

A közösség szerint a kérdőív eredményei arra mutatnak, hogy a szülők veszélyesnek tartják az intézmények újranyitását. Cselekvési szándékaik kialakításában sem a gazdasági megfontolások, sem pedig a tanulmányi előrehaladásra irányuló vélekedések nem játszanak kimutatható szerepet. A betegségtől való félelemmel szemben egyedül a retorzióktól való félelem látszik ellentétes erőnek, írják.

✏️ A Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért közösség 2021. április 6. és 9. között online felmérést végzett a szülők…

Közzétette: Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért – 2021. április 12., hétfő

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik