Belföld

A Fidesz II. kerületi reménysége illegális szemétlerakásnak nézte az önkormányzat szemétszedését

Gór Csaba / Facebook
Gór Csaba / Facebook

„Lakossági bejelentés kaptam, miszerint a hidegkúti régi temető környékét egyesek ismét szemétlerakónak használják. Kérem az önkormányzatot, intézkedjen az ügyben! A szemetelők ellen határozottan fel kell lépni, hiszen mindannyian szeretnénk tiszta, rendezett körülmények között élni” – posztolta hétfő reggel egy szemeteszsákokat ábrázoló  Gór Csaba, aki Varga Mihály helyett indul majd a II. kerületben kormánypárti színekben a 2022-es választáson.

Gór Csaba jelenleg fideszes önkormányzati képviselő a kerületben, így akár értesülhetett is volna róla, hogy azért kerültek oda a szemeteszsákok, mert az önkormányzat szemétszedést szervezett a környéken. A lakossági bejelentőnek pedig az elszállítás előtt sikerült lefotóznia a zsákokat.

A kellemetlen hibára a kerület ellenzéki polgármestere, Őrsi Gergely hívta fel a képviselő figyelmét, aki kommentben reagált:

Az Ön által posztolt fotón annak az eredménye látható, hogy szombaton önkéntesekkel közösségi takarítást szerveztünk a régi temetőnél, és az összegyűjtött hulladékot elszállítható kupacokba gyűjtöttük az út mentén. A takarítást követő két-három órában szokták elszállítani a közösség által összegyűjtött és bezsákolt hulladékot kollégáink

– írta Őrsi.

„Megnyugtathatom képviselő urat, nem újabb szemétlerakóhelyről van szó, éppen ellenkezőleg, egy hosszú évek óta kezeletlen probléma felszámolásáról, egy rendkívül szemetes terület megtisztításáról” – tette hozzá a polgármester, majd felajánlotta, hogy legközelebb Gór Csaba is csatlakozhat hozzájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik