Belföld koronavírus

A vakcinaregisztráció eltörlését kéri az ellenzék a kormánytól

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

Közös nyilatkozatban javasolja a kormánynak az ellenzéki pártszövetség, hogy a minél gyorsabb és szélesebb körű lakossági beoltás érdekében törölje el a regisztrációt.

Közleményükben azt kérik, legyen elég a tajkártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat.

Mint írják, a regisztráció nélküli oltás helyszíneit a kormány jelölje ki például stadionokban, és az önkormányzatok bevonásával, humánerőforrás- és logisztikai kapacitásainak igénybevételével végezze el a feladatot. A regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma; azoké is, akik megkapták a tényleges védettséget kínáló második adag vakcinát.

Most nem politikai csatákat kell vívni, hanem az ország és minden magyar ember érdekét kell nézni – írja a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által jegyzett nyilatkozatban.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán ehhez hozzátette: az önkormányzatok készek és képesek segítséget nyújtani. A stadionokban a továbbra is drámai járványhelyzetben nem telt házas meccsekre, hanem a tömeges oltásra alkalmas oltópontok kialakítására van szükség – utalt a főpolgármester arra, hogy teltházas budapesti Eb-meccseket tűzött ki célul az MLSZ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik