Belföld

Csütörtök este vége a hózáporoknak, a hétvégén már meleg lesz

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

Csütörtök estére fokozatosan megszűnnek a hózáporok, a hétvégén pedig már szárazabb és melegebb lesz az idő. Bár hajnalban még lesznek mínuszok, napközben néhol 20 fokig melegszik majd fel a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken általában napos, csapadékmentes idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. A szél megélénkül és többfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 7 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken ennél is hidegebb lesz pár fokkal. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű.

Szombaton változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. A szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 15-20 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan előfordulhat eső, zápor. Gyakran megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon sokfelé megerősödik a szél. Hajnalban 0 és plusz 8, délután 14 és 21 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik