Belföld

Tizenkét év fegyházat kértek az újszülöttjét fészerbe dobó nagykanizsai fiatalra emberölésért

Emberölés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség azzal a 20 éves nagykanizsai nővel szemben, aki az otthonában megszülte, majd az udvaron lévő fészerbe dobta az újszülött gyermekét.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy tizenkét év fegyházat kértek a nőre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A fiatal nő két évvel ezelőtt ismerkedett meg egy férfival, de kapcsolatát titkolta környezete előtt. A nő 2019 augusztusában teherbe esett, de ezt is eltitkolta hozzátartozói elől. Orvoshoz, védőnőhöz nem fordult, terhesgondozáson nem vett részt, a férfinak azonban alkalmanként ultrahangképet, illetve a várandós gondozási kiskönyvéből fotózott részletet küldött, mintha egészségügyi ellátást kapna.

A nő tavaly májusban azután arról küldött üzenetet az apának, hogy indul a kórházba, később pedig azt írta neki, hogy “a baba elment”, és nem volt egészséges. Valójában azonban otthon szülte meg az egészséges kislányát, majd a csecsemőt egy ruhába csavarta, az udvaron lévő fészerben a földre dobta és magára hagyta. Később visszatért az újszülötthöz, aki még élt, nyöszörgött, ezért bevitte a házba, de nem látta el.

Végül a nő anyja talált rá a csecsemőre, akit azonnal kórházba vitt, de a kritikus állapotban lévő újszülött az orvosi kezelés ellenére másnap meghalt. Halálának oka a mintegy 4-5 órán át fennálló ellátatlanság miatt kialakult oxigénhiányos állapottal fellépő agyduzzanatos agyi beékelődés volt. Értesüléseink szerint a fiatal nő részleges beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik