Belföld

Hvg: a 28 éves Kavecsánszki Ádám lesz a Fidesz pártalapítványának elnöke

MTI Fotó: Mohai Balázs
MTI Fotó: Mohai Balázs

Kavecsánszki Ádámot, az alapítvány 28 éves megbízott főigazgatóját választotta a januárban lemondott Balog Zoltán utódául a Fidesz pártalapítványa – tudta meg a hvg.hu. A korábbi emberierőforrás miniszter annak 2003-as megalakulása óta, 17 éven át vezette a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítványt. Balog kuratóriumi elnöki posztjáról január elején mondott le, miután novemberben a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökévé választották.

A hvg.hu korábban arról írt, hogy az új pártalapítványi vezető megtalálása nem kis fejtörést okozott Orbán Viktornak, miután a posztra tavaly december eleji brüsszeli botrányáig Szájer József volt a legesélyesebb, de a történtek után értelemszerűen nem jöhetett szóba a konzervatív értékeken nyugvó alapítvány vezetőjeként.

A portál úgy tudja, hogy Orbán olyan alapítványi vezetőt szeretett volna, aki ideje nagy részét a kormányzati ideológia belföldi és nemzetközi megalapozására, és támogatására tudja fordítani, ezért nem lehetett például elnök Gulyás Gergely, és a szintén többek által javasolt Novák Katalin sem. Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter pedig nem vállalta a felkérést.

A hvg.hu Kavecsánszkiról azt írja, hogy a Fidesz alapítványánál 2017-től szervezési igazgatóként, 2020-tól megbízott főigazgatóként dolgozott. 2012-ben érettségizett a sárospataki Árpád vezér Gimnáziumban. LinkedIn profilja szerint 2016-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen diplomázott. 2014-ben az SZPMA, 2015-ben a Miniszterelnökség ösztöndíjasa volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik