Belföld

Meghalt a Szent Margit Kórház kórtermében összeégett férfi

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Meghalt az a 73 éves beteg, aki életveszélyes égési sérüléseket szenvedett kedd hajnalban a Szent Margit Kórházban kiütött tűzben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított nyomozást az ügyben.

Mint arról korábban beszámoltunk, berendezési tárgyak kaptak lángra az intézmény egyik kórteremben. A tűzoltók és a rendőrök 37 embert kísértek ki a kórház földszintjéről. A tűzoltók a lángokat megfékezték, így az nem terjedt át a többi kórteremre.

A mentősök négy egységet küldtek a helyszínre, ahonnan az ellátást követően egy súlyos-életveszélyes és egy könnyebb sérültet vittek kórházba. A BRFK tájékoztatása szerint egyikük a gondos ellátás ellenére is meghalt. Az eset másik, Honvédkórházba átszállított sérültjét jelenleg is kezelik, állapota súlyos, de stabil – tájékoztatta a Honvédkórház sajtóügyelete kedd délután az MTI-t.

Értesüléseink szerint a 73 éves férfi halálát az okozta, hogy egy másik beteg rágyújtott a kórteremben, és elfelejtette eloltani a cigarettát, ez vezetett a tűzhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik