Belföld

Ideiglenesen a Spirit FM foglalja el a Klubrádió frekvenciáját

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa múlt hét keddi ülésén úgy határozott, hogy május 3. és október 29. között, ideiglenesen kereskedelmi rádiós szerződést köt a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel, amely Spirit FM néven eddig a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en hallható szolgáltatását sugározza majd a Budapest 92,9 MHz-es frekvencián – írja a media1.hu.

A 92,9 MHz-es frekvenciát a Klubrádió használta február 14-ig, azóta kihasználatlanul áll.

Kapcsolódó
Nyert a Médiatanács: elnémul a Klubrádió
Vasárnap éjfélig lesz fogható a rádió, utána csak az interneten.

Az ATV-csoporthoz tartozó Spirit maga is pályázott a frekvenciára, de a pályázatból kizárták. A media1.hu azt írja: miután a Klubrádió korábbi frekvenciája üres maradt, „úgy határoztak, ideiglenes használatra vonatkozó kérelmet nyújtanak be. A hatályos szabályok alapján a médiaszolgáltató az eddigi, Budapest-Belváros FM 87,6 MHz frekvencia közösségi használatáról lemondott, így nincs akadálya a grémium szerint, hogy birtokba vegye átmeneti időre a frekvenciát.”

A cikkben továbbá még az szerepel, hogy a Médiatanács  megállapította, hogy a „Budapest 89,5 MHz körzeti rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázat nyertese az egyedül pályázó Radio Plus Kft. lett. A Mészáros Lőrinc közeli Radio Plus Kft. üzemelteti a Rádió 1-et.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik