Belföld koronavírus

Operatív törzs: egy hét alatt 60 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

MTI/Vajda János
MTI/Vajda János

Többnyire már ismert információkat ismételtek el az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője az elmúlt 24 óra adatai közölte újra. Elmondta, 9288 új fertőzött regisztráltak. elhunyt 258 fő, így több mint 20 ezer fő halt már meg. Összesen 12062 beteget ápolnak kórházban, közülük 1512 lélegeztetőgépen vannak.

Mint mondta, az elmúlt héten több mint 60 ezer új fertőzött, ez 7 százalékos emelkedést jelent a múlt héthez képest.

Az új fertőzöttekről elmondta, azok átlagéletkora 45 év volt. A leginkább Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, és Vas megyében nőtt a fertőzések száma, a legkevesebb új beteget Zala megyében regisztrálták.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a rendvédelmi adatokról szólva elmondta, pontosan hét hónapja állították vissza a schengeni övezeten belüli határellenőrzést, ez idő alatt pedig több százezer teherforgalmat bonyolító jármű beléptetését hajtották végre.

Kiss Róbert megismételte, hogy Horvátország enyhített a beutazási szabályokon, ennek legfontosabb részeként nem csupán a PCR-tesztet, hanem immár koronavírus antigén-teszt negatív eredményét is elfogadják az oltási igazoláson kívül.

Az adatok közül kiemelte, hogy nagyon sokan vannak hatósági házikaranténban, immár csaknem 56 ezer fő. Egyebekben elmondta, a rendőrök húsvétkor is a meglévő szabályokat fogják ellenőrizni, ezért az operatív törzs a szabályok szigorú betartását kérte az ünnepek idején is.

Koronavírus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik