Belföld

Raktárépületek égnek Devecserben, ötven tűzoltó érkezett a helyszínre

Tűz ütött ki egy raktárépületben, Devecserben, a Szent Imre utcában. Szolgainé Soós Gabriella, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alezredese megkeresésünkre azt közölte, hogy autógumik és műanyabálák égnek, s a tűz átterjedt a szomszédos közel kétezer négyzetméteres raktárépületre is. Hozzátette, senki nem sérült meg, mert senki sem tartózkodott az épületekben a tűz keletkezésekor.

Az ajkai hivatásos, a devecseri önkéntes tűzoltók kezdték el a lángok oltását, de a helyszínre érkeztek már a pápai és a veszprémi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Tizenhét gépjárművel csaknem ötven tűzoltó érkezett a raktártűzhöz. A helyettes szóvivő szerint elhúzódó oltási munka várható. Az egységek jelenleg hat vízsugárral támadják a lángokat, de két munkagép is segíti még a munkájukat. Jelenleg mintegy négyszáz négyzetméteren égnek a körülbelül öt méter magasan felhalmozott autógumik, valamint műanyagbálák. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a helyszínen.

Frissítünk!

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a helyszínen dolgozó tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk a tüzet. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik