Belföld

Meghalt egy férfi Rédicsen tarlóégetés közben

Getty Images illusztráció )
Getty Images illusztráció )

Tarlóégetés közben meghalt egy férfi Rédicsen. Mukics Dánielnek, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjének a tájékoztatása szerint kedd délután három körül kaptak bejelentést arról, hogy a 75-ös főút mellett, Rédics közelében egy hektáron ég a kukoricatarló.

A helyszínre érkező lenti tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat, de oltás közben egy férfi holttestét találták meg a leégett területen. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz pontos keletkezésének okát, és az eset körülményeit.

Az enyhülő időjárás miatt elkezdődtek a mezőgazdasági és a kerti munkák. Március eleje óta már 2140 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. A leégett terület pedig akkora, mintha 2800 futballpálya égett volna le. A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet arra, hogy a természetes és az épített környezet megóvása érdekében csak ott szabad égetni, ahol azt megengedik a szabályok. K ülterületen tilos tarlót égetni, kerten belül pedig csak akkor szabad elégetni a zöldhulladékot, ha azt önkormányzati rendelet megengedi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik