Belföld

Novák Katalin: A második oltást a szülés után kell beadni

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Fontos információkat osztott meg saját Facebook-oldalán Novák Katalin, miután elindult a várandósok önkéntes beoltása.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter emlékeztetett, hogy mostantól soron kívül biztosítják a kismamák biztonságos vakcinával való beoltását.

Mint ismert, az óriási érdeklődés hatására szombaton megteltek a Semmelweis Egyetem klinikáin a kismamák számára létrehozott oltópontok, ahol kígyózó sorok alakultak ki.

Novák Katalin mai Facebook-üzenetében arra kéri a várandósokat, hogy a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon regisztráljanak, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton.

Minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a várandós előzetesen maga is tud majd időpontot kérni az oltásra. Ezek listáját és elérhetőségét jövő hét közepén közzé tesszük a koronavirus.gov.hu honlapon. Ne felejtsék otthon a várandósgondozási kiskönyvet sem!

– figyelmeztetett a miniszter, aki hozzátette: az oltáshoz Pfizer és Moderna vakcinákat lehet használni a szakmai iránymutatás szerint, mely az első oltást a várandósság 12. hete után, a második oltást a szülés után javasolja beadni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik