Belföld koronavírus

Zacher: Tele a rakpart, az emberek harmada maszk nélkül. Ennek meglesz a böjtje

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Tele a rakpart, az emberek harmada maszk nélkül. Ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet – mondta az Indexnek Zacher Gábor azzal kapcsolatban, hogy a jó időben kiszabadultak az emberek a szabadba.

A hatvani kórház főorvosa szerint az a legnagyobb probléma, hogy erről a betegségről még mindig nincsenek konkrét információik az embereknek:

Nem látják a kórházakban zajló óriási küzdelmet. És erre nem a szenzációhajhászás miatt lenne szükség, hanem egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek, és hogyan küzdünk mi az életükért. Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet.

Elárasztották a gyalogosok és a biciklisek a rakpartot
Ezt biztonságosan megtehették, mivel a főváros lezárta az autósok elől a Margit híd és a Közraktár utca közötti szakaszt.

Zacher beszélt a fiatalokról is, akiknek szerinte most nem jut eszükbe az, hogy a jövő héten lehet, hogy a második emeletre sem tudnak majd felsétálni.

A hatvani kórházban – ahol csupán 130 ágy áll a koronavírusos betegek rendelkezésére – is ápolunk 1993-as, 1997-es és 2001-es születésű koronavírusos beteget. Látniuk kellene az embereknek, hogy mit élnek át!

– nyilatkozta az Indexnek.

Zacher szerint a jó időben „az emberek elfelejtik, hogy mekkora szar van ebben az országban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik