Belföld

Gulyás: Sokan vannak, akik a tanárokhoz hasonlóan munkájukból adódóan naponta sok emberrel találkoznak és nem jutnak soron kívül oltáshoz

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéről ír Facebbok oldalán, ami szerinte egy ellenzéki pártnak képzeli magát.

A miniszter emlékeztet arra, hogy február végén a PDSZ levélben kérte a miniszterelnököt az iskolák bezárására és a digitális munkavégzés elrendelésére valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén. A kormány pedig egy héten belül ennek megfelelő döntést hozott.

Majd a kormány szerdai ülésén döntött a tanárok soron kívüli oltásától. A már regisztrált tanárok április 1. és 3. között, a később regisztrálók április 8. és 10. között részesülhetnek az oltásban. Ezt követően április 19.-én nyitnak az iskolák. Gulyás szerint joggal gondolhatnánk, hogy a PDSZ elégedett és ha a kormányt nem is, legalább saját magukat megdicsérik, hogy követeléseik teljesültek. A miniszter viszont azt is megjegyzi, hogy

sokan vannak, akik a tanárokhoz hasonlóan munkájukból adódóan naponta sok emberrel találkoznak és nem jutnak soron kívül oltáshoz.

De hozzáteszi, hogy a jövő nemzedékek oktatása és nevelés kétségkívül az egyik legfelelősségteljesebb feladat,  ezért volt indokolt szerinte a PDSZ kérése és a kormány döntése.

Az viszont szerinte ékes bizonyítéka annak, hogy a PDSZ-nek mind az iskolai oktatás, mind az általuk képviselt tanárok másodlagosak, hogy „a szakszervezet a kérésének teljesítése után is a kormányt szidalmazza és a tanárokat próbálja – egyébként sikertelenül – az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni.”

Az elsődleges a kormánnyal való konfliktuskeresés. A járvány legnehezebb időszakában is. Ez egyszerre felelőtlen és sajnálatos

– zárja bejegyzését a miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik