Belföld

Tizenegy évet is kaphat SZFE-s maszk miatt késelő férfi

police.hu
police.hu

Két hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszakkal, és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsított Ó Bencének a letartóztatását, aki február 25-én késsel sebesített meg egy SZFE-maszkot viselő nő arcát a 151-es buszon.

A gyanúsítás szerint Ó. Bence a Szent Imre tér felé közlekedő 151-es buszon odalépett az SZFE-s maszkot viselő nőhöz, majd szidalmazni kezdte a mozgalomhoz való tartozása miatt. Ezt követően kést rántott, amivel megsebesítette a nő arcát. Ó. Bence ezt követően leszállt a buszról, majd elmenekült, a rendőrség azonban rövid időn belül elfogta. A nő nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérüléseket szenvedett, amelyet több öltéssel varrtak össze a kórházban.

Kapcsolódó
Videón, ahogy Ó. Bence rátámad az SZFE-s maszkot viselő nőre a csepeli buszon
A 37 éves férfi elismerte, hogy az SZFE-s maszk miatt támadt a nőre a 151-es buszon.

Úgy tudjuk, hogy Ó Bence egészen különös magyarázatokkal állt elő az eddigi kihallgatásai során. A rendőrségi kihallgatásán még azt állította, hogy az SZFE-s maszkot viselő nő fordult bele a késbe, majd ezt annyival egészítette ki az első bírósági maghallgatásán, hogy lehet, hogy megvágta a nőt.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának a meghosszabbítását, aki akár 11 év börtönt is kaphat bizonyítottság esetén.

Ó Bencének viszonylag rendezettek a személyi körülményei. A tartózkodási helye ismert, azonban bejelentett munkahellyel, és legális jövedelemmel sem rendelkezik, mert alkalmi munkákból él. Ráadásul többször is állt már bíróság előtt, és a mostani bűncselekményt is egy folyamatban lévő büntetőeljárás közben követte el. A bírság szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt két hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik