Belföld koronavírus

Karácsony Gergely: Ebbe nem lehet beletörődni

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A főpolgármester szerint ez nem a harsányság, a sikerpropaganda, hanem az elcsendesedés ideje.

„Ebbe nem lehet beletörődni” – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán, miután a keddi lett a koronavírus-járvány eddigi leggyászosabb napja, 252 áldozattal. Mint írta, Magyarország napok óta vezeti a világ legszomorúbb listáját: lakosságarányosan nálunk halnak meg a legtöbben az egész világon.

Nem lehet elégszer figyelmeztetni magunkat: minden adat, minden szám mögött életek, sorsok vannak. Az együttérzés, a szolidaritás, az emberség parancsa kötelező erejű.

Emlékeztetett rá, hogy Budapesten szerdán délben egy percre leáll az élet a járvány áldozatainak emlékére.

Karácsony Gergely azt írta, ez a gesztus nem csökkenti a fájdalmát azoknak, akik szeretteiket gyászolják, de azt éreztetheti, hogy a budapestiek közössége tudja,

az életnél, az embernél nincs fontosabb,

minden gondolat, tett csak ebből indulhat ki. Ezért most ez nem a harsányság, a lózungok, a sikerpropaganda, hanem az elcsendesedés, az együttérzés és az együttműködés ideje.

Szerinte a szerda déli csend egyben a hála kifejezése is azoknak (orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak), akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal, és azoknak, akik ezekben a nehéz időkben is működésben tartják a várost és az országot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik