Belföld

Elévült a robogós büntetőfékezés, amivel hírbe hozták Berki Krisztiánt

Bp-Autósok Közössége
Bp-Autósok Közössége

Megvizsgálta a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a robogós büntetőfékezést, amivel kapcsolatban hírbe hozták a napokban Berki Krisztiánt.

A BRFK kommunikációs osztálya az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a szabálysértés már elévült, így nem indul eljárás az ügyben.

Néhány nappal ezelőtt járta be a sajtót az a korábban készült videó, amin az látható, hogy egy Berkire hajazó férfi bevág egy autós elé a robogójával, lefékez előtte, majd hátrafordul és úgy magyaráz. Mivel az ilyen jellegű szabálysértés elévülési ideje hat hónap, ez a felvétel pedig még tavaly júniusban készült, ezért a rendőrség innentől kezdve már nem is vizsgálta tovább, hogy valóban a volt sportvezető látható-e a felvételen.

Berkinek azonban enélkül is főhet a feje, mert a múlt héten letöltendő börtönt kértek rá egy három évvel ezelőtti óbudai büntetőfékezése miatt. Az FTC korábbi vezérigazgatójából lett celeb a Pünkösdfürdő utcában haladt a luxusautójával akkor, amikor összeütközött egy busszal.

Berki előtt haladt a busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de mivel nem volt le- és felszálló utas, ezért nem állt meg. Berki a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt a Bentley-vel, azonban ez nem sikerült neki, ezért vissza kellett sorolnia.


Ekkor a celeb, és a buszvezető is egymásra dudált. Berki ezt követően a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd visszatért elé, és intenzív fékezésbe kezdett, és megállt a busz előtt. A buszsofőr a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A buszban 2,5 millió, a luxusautóban pedig mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Értesüléseink szerint Berki először nem tett vallomást a gyanúsítás során, sőt panasszal élt még a gyanúsítás ellen is. Később írásban tett vallomást, ebben pedig tagadta a szándékosságot. Az ügyészség letöltendő börtönt, és járművezetéstől eltiltást kért Berkire közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt. A halmazati büntetések miatt ennek a felső határa hét és fél év szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik