Belföld

Az egyetemek fölé kinevezett alapítványi kuratóriumok tagjai egymillió forint feletti díjazást is kaphatnak

A DK megkereste az Állatorvosi-, a Miskolci-, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János-, a Soproni-, a Széchenyi István és a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványait, hogy megtudja, mennyit keresnek az alapítványok kuratóriumi elnökei és felügyelőbizottsági tagjai, közölte Oláh Lajos. A kérdésekre csak a MOME, a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem válaszolt teljesen

A MOME kuratóriumának elnöke, Böszörményi-Nagy Gergely havi bruttó 1 205 000 forintot kap a munkáért, ahogy a kuratórium többi tagja is. A felügyelőbizottság elnöke 453 ezer forintot, a tagok 367 ezer forintot keresnek, illetve a könyvvizsgáló évi bruttó 900 ezer forintot, a vagyonellenőr havi 320 ezer forintot keres. A fizetést a Kuratórium tagjai állapították meg.

A Miskolci Egyetem kuratóriumának tagjai közül Varga Judit igazságügyi miniszter, a kuratórium elnöke ingyen végzi a munkát, a többi tag viszont havi bruttó egymillió forintnyi díjazást kap. A felügyelőbizottság elnökének és tagjainak havi bruttó 800 ezer forint jár.

A Soproni Egyetem kuratóriumának minden tagja, ahogy a felügyelőbizottság minden tagja is ingyen végzi a munkát, derül ki a válaszból.

Az Állatorvostudományi Egyetemért felelős Marek József Alapítvány nem részletezte a fizetéseket a DK kérdésére, csak annyit közölt, hogy összesen a kuratórium tagjai havi bruttó 7,5 millió forintot keresnek.

Az SZFE alapítványa és a győri Széchenyi István Egyetemért Alapítvány egyáltalán nem válaszolt a DK kérdéseire, a kecskeméti Neumann János Egyetemért Alapítvány pedig nem adott ki adatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik