Belföld

Novák Katalin: Romboló erők dolgoznak azon, hogy a családokat szétszakítsák

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

A család erőforrás és olyan közösség, ahol az ember megtanulhat boldog lenni – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek péntek este Budapesten, a Ferenc pápa által meghirdetett családok éve megnyitóján. Ferenc pápa az Amoris laetitia (szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdítás megjelenésének 5. évfordulójára hirdette meg a családok évét.

A rendezvénysorozat magyarországi, a koronavírus-járvány miatt zárt körben megtartott megnyitó szentmiséjén Erdő Péter azért imádkozott, hogy Isten áldja meg a családokat, és adjon nekik erőt a jelenlegi nehéz helyzetben. A misén felolvasták a családokért felelős tárca nélküli miniszter köszöntőjét. Novák Katalin ebben arról írt, hogy

a hagyományos család, amely a keresztény élet és kultúra alapköve, ma támadások kereszttüzében áll, romboló erők dolgoznak azon, hogy a családokat szétszakítsák, a közösségeket tönkretegyék, a fiatalokat eltántorítsák a gyermekvállalástól.

Az élet alapvető értékei azonban nem változtak, a kétezer éve biztos pontokra ma ugyanúgy szükségünk van, mint korábban – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik