Belföld europoli

Navracsics fejében az is megfordult, hogy átlép a KDNP-be, miután a Fidesz otthagyta a Néppártot

Hiszek a protokollban, ez számomra nem egy Twitter-üzenetet ér meg, és azt sem értem, miért Novák Katalin tette közzé. Még mindig erősen kapaszkodom abba a ténybe, hogy Hölvényi György személyében a KDNP benn maradt az Európai Néppártban.

mondta Navracsics Tibor volt uniós biztos Fiala János Keljfeljancsi című műsorában. Navracsics szerint ezzel a Fidesz azt a pártcsaládot hagyta el, amely neki a legfőbb identitása.

Szinte mindent át kell fogalmaznom magamban, egy új identitás nem alakul ki egyik napról a másikra. Hogyan értelmezzem a Fidesz helyét az európai politikában? Ki vagyok én a Fideszben? Döntési helyzetben vagyok-e?

– mondta Navracsics. Arra a kérdésre, hogy megfordult-e a fejében, hogy átlép a KDNP-be, igennel válaszolt.

Navracsics Tibor azt is elmondta, komoly önvizsgálatot tart, vajon mindent megtett-e, hogy pártja a néppárt tagja maradjon. „Úgy érzem, ami tőlem telhető volt, annak idején mindent megtettem, hogy elsimuljanak a néppárt és a Fidesz közötti konfliktusok. Öröm az ürömben, hogy nem akkor történt a szakítás, amikor uniós biztos voltam.”

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik