Belföld koronavírus

Ellenzéki polgármesterek: Nincs ellenzéki és kormánypárti oltás, a kormányhivatal feladata pedig nem a hazug propaganda

Miközben Magyarországon naponta dőlnek meg a szomorú rekordok, miközben a népességarányos halálozások tekintetében Magyarország az egész világon a legrosszabbul teljesítő országok között van, aközben a magyar kormány és annak fővárosi kormányhivatala a védekezés, az emberséges és hatékony cselekvés helyett aljas és hazug politikai támadásokra fecsérli idejét.

– írják Budapest ellenzéki polgármesterei közös közleményben.

Az a kormányhivatal, amely a koronavírus járvány kitörésekor felesleges költségnek minősítette a kórházból kikerülő idősek tesztelését, és amelyik az elmúlt egy évben mindössze egyetlen alkalommal volt képes összehívni a védekezést koordináló fővárosi védelmi bizottságot, most a »baloldali kerületeket« hazug módon vádoló közleményt jelentetett meg a kormány hivatalos, elvben a koronavírus elleni védekezés céljait szolgáló honlapján.

– teszik hozzá. Az ügy előzménye, hogy a járvánnyal kapcsolatos hivatalos kommunikációra szolgáló koronavirus.gov.hu-n megjelent egy hír arról, hogy a baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltáshoz. Ebben azt írják, Budapest Kormányhivatalához számos bejelentés érkezett fővárosi háziorvosoktól, hogy a baloldali vezetésű kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltás megszervezéséhez.

A polgármesterek szerint  Ideje lenne, hogy a kormányhivatal és annak is vezetője is tudomásul vegye: a járvány elleni védekezés szempontjából nincsenek „baloldali” és fideszes kerületek, csakis olyan budapestiek, akik politikai lózungok helyett hatékony cselekvést érdemelnek.

Nincs ellenzéki oltás és kormánypárti oltás, csakis annak az igénye, hogy az oltási program világos és átlátható legyen, annak lebonyolítása pedig minél gyorsabb és zökkenőmentesebb. Az ebben való közreműködés lenne a kormányhivatal feladata, nem az ostoba és hazug politikai propaganda.

 

A kormányhivatal hazug állításaival szemben a kerületi önkormányzatok kapcsolatban vannak és minden, a hatályos jogszabályok szerint lehetséges segítséget megadnak az emberfeletti munkát végző háziorvosoknak. Miközben hálásan megköszönjük a háziorvosok és ápolók erőfeszítéseit és munkáját, a kerületi önkormányzatok készek és képesek arra, hogy az oltási program gyors és zökkenőmentes lebonyolítását hellyel és munkaerővel segítsék. A Fővárosi Önkormányzat éppúgy mint a kerületi önkormányzatok ennek érdekében több kezdeményezéssel éltek, amire legtöbbször politikai támadásokat kaptak válaszul.

 

Felszólítjuk a fővárosi kormányhivatalt és annak vezetőjét, hogy a hazug politikai propaganda helyett inkább tegye, ami a dolga: koordinálja a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezést, az oltások megszervezését és ebben működjön együtt a budapesti önkormányzatokkal, pártállásra való tekintet nélkül. Ha erre nem képes, azonnal távozzon hivatalából!

A közleményt az alábbi polgármesterek írták alá:

 • Karácsony Gergely főpolgármester
 • V. Naszályi Márta, I. kerület polgármestere
 • Őrsi Gergely, II. kerület polgármestere
 • dr. Kiss László, III. kerület polgármestere
 • Déri Tibor, IV. kerület polgármestere
 • Soproni Tamás, VI. kerület polgármestere
 • Niedermüller Péter, VII. kerület polgármestere
 • Pikó András, VIII. kerület polgármestere
 • Baranyi Krisztina, IX. kerület polgármestere
 • Dr. László Imre, XI. kerület polgármestere
 • Dr. Tóth József, XIII. kerület polgármestere
 • Horváth Csaba, XIV. kerület polgármestere
 • Cserdiné Németh Angéla, XV. kerület polgármestere
 • Szaniszló Sándor, XVIII. kerület polgármestere
 • Gajda Péter, XIX. kerület polgármestere

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.