Belföld koronavírus

Posztcovid-ambulanciákat állítanak fel a kórházakban

Az úgynevezett posztkovid-szindróma kezelésére összeállítottak egy tervet a szakértők, erről beszélt Dr. Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának egyetemi tanára a Spirit FM Exkluzív című műsorában.

Ebben azt javasolják, hogy az országos intézményekben, egyetemi klinikákon, megyei kórházakban állítsanak fel posztkovid ambulanciákat, írja az atv.hu.

És sajnos a posztcovid-szindróma rehabilitációjára is sor fog kerülni

– mondta Kollár Lajos, aki egyébként Kásler Miklós emberminiszter tanácsadója is egyben.

Mint fogalmazott,

ez azt jelenti, hogy létre kell hozni olyan rehibilitációs osztályokat, ahol azokat a betegeket lehet kezelni, akik átestek a kovid-szindrómán. Ennek elindult már a szervezése, és elkészült egy protokoll a kezelések alapján.

Közölte, rövidesen ki fog menni a miniszteri utasítás, ami alapján fel kell állítani ezeket az ambulanciákat.

Kollár Lajos az adásban az oltási tervvel és a logisztikával kapcsolatban arról is beszélt, hogy szakmailag nagyon jól alátámasztva megtörtént, és szerinte teljesen normális, hogy egy újonnan felállított informatikai rendszernél vannak anomáliák.

Tehát biztos, hogy vannak hibák, én magam is tudok nem egyről, de ez nem jellemző. Azt gondolom, hogy az oltási program az tervezetten, megfelelő ütemben halad. És ha ez így megy, akkor szerintem előre láthatóan májusig el fogjuk érni azt, hogy a regisztráltak már oltásra kerülnek

– magyarázta, hozzátéve, sajnálatosnak tartja azt, hogy borzasztóan túlpolitizált lett az egész betegség.

A nyitással kapcsolatban azon a véleményen van, hogy amint beoltják az eddig regisztráltakat, amely reményei szerint május közepéig megtörténik, addigra a fertőzésszám is csökkenő tendenciába fog átváltani, és így talán lehet egy nyugodt nyarunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik