Belföld koronavírus

Az M1 Híradójában sikerült úgy beszámolni a Belgiumban „tomboló” járványról, hogy nem említették a sokkal rosszabb magyar adatokat

M1 Híradó
M1 Híradó

„Belgiumban már azt sem tudni, hogy a harmadik vagy a negyedik hullám tombol” címmel számolt be a magyar közszolgálati televízió Híradója a belgiumi járványhelyzetről. A 444.hu vette észre, hogy a részletes adatismertetés közben egy fontos összehasonlítás elmaradt.

A közszolgálati televízió riportjában elmondták, hogy egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy Belgiumban a héten elérik napi szinten a háromezer új fertőzöttet.

De az kimaradt, hogy Magyarországon a naponta jelentett új fertőzöttek heti átlaga ennél jóval magasabb, 7 700 volt a tudósítás időpontjában.

Elhangzott az is, hogy több mint kétezer koronavírusos beteget ápolnak a belga kórházakban. Az azonban már nem, hogy Magyarországon a keddi jelentés szerint majdnem 10 ezret. Belgiumban azonban 1,6 millióval többen élnek. Bemutatták azt is, hogy Belgiumban háromszázan vannak lélegeztetőgépen, az azonban kimaradt, hogy nálunk ekkor már 1067-en szorultak kórházi kezelésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik