Belföld

Kásler: Akkor kapnak a tanárok oltást, amikor sorra kerülnek

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az azonnali kérdések órájában Orbán Viktor miniszterelnökön kívül Kásler Miklóst is kérdezték a parlamentben kedden. A jobbikos Csányi Tamás a digitális oktatásról és a KRÉTA rendszerről kérdezte az emberi erőforrások miniszterét, miután a rendszer a távoktatás első napján összeomlott.

Kapcsolódó
Jakab Orbánnak: Minél nagyobb az arc, annál nagyobb lesz a pofára esés
A miniszterelnök szerint a Jobbik elnöke eljátssza a szegénylegényt.

A Telex tudósítása szerint Káslertől többek közt azt szerette volna megtudni Csányi, hogy mennyibe került az adófizetőknek a Kréta-rendszer, mennyiből tartjuk fenn évente, illetve beoltják-e a tantermen kívüli oktatási időszakban azokat a tanárokat, akik ezt igénylik.

Kásler válaszában azt mondta,

akkor, amikor erre szükség volt, az egész rendszer egyetlen hétvége alatt átállt a digitális oktatási módra, ez a magyar pedagógusi kar rendkívüli teljesítménye volt. Rendelkezésre áll az internetelérhetőség, az európai átlag felett, a szélessávú lehetőségek ugyanígy rendelkezésre állnak. A magyar pedagógusok több mint 60 százaléka úgy értékeli, ezt a rendszert megfelelően tudja használni. A digitális tartalmakat az ország kifejlesztette, a felhasználók mértéke jelentősen megnőtt. Elérhetők a tankönyvek, jegyzetek, példatárak, a magyar kultúra kincsei, több mint kilencven film és lehetne folytatni a felsorolást.

A miniszter ezt követően közölte:

a tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruk és egészségügyi állapotuknak megfelelően.

Miután Csányi újra megkérdezte, mennyibe került a KRÉTA, Kásler válaszában úgy fogalmazott: „a hangoskodás, agresszivitás, az ismeretek hiánya nem pótolja az érveket, a hozzászólásának a tartalmát. A járványügyi szakemberek, virológusok és klinikusok krémje olyanokon vitatkozik, amikről most önök véleményeket mondanak. Honnan van önökben bátorság, hogy olyan kérdésekben, amikben semmi tudásuk nincs, és emberi életekről szól, véleményt mondanak? Gondolkodjon el ezen.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik